BLS Outdoor

Alex de Saint

Windsurfing

Frederique Kraster

Wakeboarding

Sofie Verkouille

Longboardskater

Philippe Roose

Golfsurfing Skateboarding

Michiel Six

(wave)longboarding

Maaike Huvermann

Windsurfing

Mats Moyson

Windsurfing

Matthijs Lasore

Windsurfing

Ron Meijer

Golfsurfing

Frederique Kraster

Hallo, ik ben Frederique Kraster en ben een fanatiek wakeboarder. Wakeboarding is booming en ik ben er trots op om lid te zijn van zowel het Nederlands team kabel als het Nederlands team boot wakeboarding.

Wakeboarden komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. In San Diego ontwikkelde Tony Finn, een ervaren surfer, het wakeboard. Dit board is een klein surfplankje met twee voetbanden. Voortgetrokken door een boot of kabelbaan voert de wakeboarder allerlei kunsten uit met zijn of haar wakeboard. Het wakeboarden is al wel een sport die door veel Nederlanders beoefend wordt.

In 2012 ben ik gestart met wakeboarden. Ik woon in Wildervank vlakbij een waterskibaan, ik vond het zo vet, dat ik tijdens de zomervakantie besloot om een cursus Wakeboarden te volgen. In 2014 ben ik doorgestroomd naar het Nederlands team. Met een intensief trainingsprogramma zijn er plannen om met dit team de top met wakeboarden te gaan bereiken. Ik train een paar keer in de week; eigenlijk zoveel mogelijk en ook nog één of twee keer in het weekend.

Resultaten:
2016 1e Nk junior ladies Wakeboarden Kabel
2016 2e Nk junior ladies boot
2015 10e Ek Wakeboarden
2015 3e Nk Wakeboarden
2014 2e Nk Wakeboarden

Je kunt me volgen op: